021-315 14 84

Socializeaza cu noi

FacebookTwitterLinkedin

Pansament la domicliu Bucuresti

Vreau sa fac singur pansamentul acasa!

Folosesc tipul de pansament corect?

Aplic corect pansamentul?

Cei mai multi apartinatori isi cumpara pansamentele pentru o plaga cronica la recomandarea farmaciei (de cele mai multe ori, asistenta care se afla la vanzare face recomandarea).

Tipuri de pansamente escare

In 90 % din cazuri, aceste pansamente sunt de tip hidrocoloid (Hydrocol, Pharmacoll), pansamente care elibereaza ioni de argint (Atraumann Ag), pansamente cu Alginat de Ca (Sorbalgon) si, bineinteles obisnuitele comprese sterile. Abia dupa ce observa ca lucrurile nu merg bine sau merg prea incet, apeleaza la consult medical specializat sau incearca macar sa se informeze, daca au posibilitatea, de pe internet. Despre internet nu putem spune decat ca majoritatea informatiilor, chiar si de la “producatori” nu respecta deloc ghidurile internationale consacrate pentru tratamentul plagilor cronice. Asa cum am mai spus acesta este si motivul pentru care am initiat “Blogul medicului specialist”.

Pansamente plagi cronice

Pansamentele pentru plagile cronice nu sunt pansamente simple, ele sunt niste pansamente active care duc la trasnformari ghidate ale tesuturilor pe care le acopera. De aceea, ele nu pot fi aplicate dupa ”ureche”, deoarce pot face mai mult rau, in anumite situatii. Diferitele tipuri de pansamente active se adreseaza unei anumite faze in care se afla plaga, daca este sau nu infectata, in functie de cat exudat are, etc. Chiar si in situatia in care reusti sa aveti pansamanetul corect pentru situatia clinica prezenta, puteti avea surpriza sa nu aplicati corect pansamentul. Acestea, de obicei au o suprafata activa, sau trebuie dezambalate in moduri specific, pentru o buna aplicare.

Pansament la domiciliu

Am intalnit situatii in care nici asistentele din spital, in conditiile in care spitalul avea achizitionate pansamanete active, nu stiau sa le puna corect. In aceasta situatie este bine sa va intrebati daca faceti ceea ce trebuie cand faceti pansamentul la domiciliu fara un constult medical in prealabil.

Pansament active la domiciliu

Un consult medical specializat la domiciliu va poate recomanda tratamentul cel mai eficient pentru eradicarea infectiei si inchiderea rapida a plagii. De asemenea, asistenti cu experienta va pot aplica sau va pot invata sa aplicati corect pansamentele active la domciliu. Sa nu uitam de o toaletare corecta, mai ales cand facem pansamentul unei plagi infectate. Si, nu in ultimul rand, un medic specialist in aceste probleme va putea identifica problemele care au dus la apartitia plagii cronice si va putea face recomandari pentru a evita aparitia altor noi plagi.

Pansament ulcer varicos la domiciliu

Poza: Ulcer Varicos

Plaga incorect tratata, pacienta isi ungea plaga cu o crema fara toaletare, zona neagra nu este placard nectrotic, ci straturi succesive de crema.

Aceeasi plaga, dupa 2 saptamani de tratament corect.

Pansamente plagi cornice la domiciliu Bucuresti


Poza: Escara calcaneu

In stanga, plaga tratata de sotia pacientului timp de 3 luni, inainte de a apela la servciile noastre. Poza este facuta la o saptamana de ingrijiri (pansat, debridare chirurgicala, eradicare infectie).

In dreapta, dupa 2 luni, aplicandu-se tratament corespunzator, pansament la domiciliu Bucuresti, pacientul a fost vindecat.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.14This module can not work without the AcyMailing Component

Contactati-ne

mapStr. Jean Louis Calderon Nr.1-5, Sectorul 2, Bucuresti, Romania

map021-315 14 84

map This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.